Manitari reservation:
  • RSVP: 2310 415289
  • Θ. Σοφούλη 57 (Sofouli Center), Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
 

Το βραβευμένο εστιατόριο Το Μανιτάρι, βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης, στον 2ο όροφο της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη 57 στην Καλαμαριά. Ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Ζιάγκας, λάτρης της ελληνικής γαστρονομίας και της ποιότητας των υλικών, δημιούργησε με το μεράκι και την αγάπη του αυτό τον ιδιαίτερο χώρο.

Η φωτεινή του σάλα, πρόσφατα ανανεωμένη από το τεχνικό γραφείο της Νάταλη Τσιφουτίδου, ξεχωρίζει για τα μοναστηριακού τύπου τραπέζια, τα ιδιαίτερα φωτιστικά και τις νέες επενδύσεις σε τοίχους, με υπέροχους μοντέρνους καπλαμάδες και lazer cut επιφάνειες. Σε συνέχεια της σάλας, η δροσερή βεράντα του, με θέα την καταπράσινη Σοφούλη είναι ιδανική για χαλαρά μεσημέρια με φίλους, επαγγελματικά γεύματα και γλυκές βραδινές απολαύσεις.

Το μπαρ, στην είσοδο του εστιατορίου, που επενδύθηκε και αυτό με μασίφ δρυς ξύλα, φιλοξενεί στην κάβα του μια μεγάλη ποικιλία κρασιών από τους Ελληνικούς αμπελώνες, την λίστα των οποίων επιμελείται με το ταπεραμέντο της η Sommelier Δακαναλή Ελίνα .

Την κάρτα του υπογράφει ο πολλές φορές βραβευμένος consultant chef Δημήτρης Παμπόρης, η οποία ξεχωρίζει για τον συνδυασμό των πρώτων υλών που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα. Ο Λεωνίδας Παντσιούκας με την ομάδα του, είναι ο chef de cuisine και υπεύθυνoς για τις τις δημιουργίες της New age κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο που το εστιατόριο έχει 2 φορές βραβευθεί από τον οδηγό Αθηνόραμα με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, 2 φορές με FNL award από το FNL GUIDE και διακρίσεις από τα Εstia awards σαν best value for money restaurant και Total experience

Το χαλαρωτικό και διακριτικό περιβάλλον του, το καθιστά ιδανικό για επαγγελματικά γεύματα με ιδιαίτερα set menus σε ένα μεγάλο εύρος τιμών, λίγα λεπτά έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης.